16 juni 2022
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Marco draait er niet omheen. Hij is het zat in zijn huurappartementje op de grens van Charlois en Carnisse. Maar hij nadert de dertig en ja, dan wil je toch iets voor jezelf. Maar kom er maar eens tussen op deze gespannen huizenmarkt zeker als je zelf niks te verkopen hebt. Bestaande bouw werd ‘m daarom sowieso niet, dus zocht Marco naar nieuwbouw. En toen, op zomaar een zaterdagochtend, stuitte hij tijdens een online zoektocht op Imagine. ‘De eerste indruk was goed,’ zegt hij. ‘De sluitingsdatum was al een paar dagen later, dus ik waagde het erop. Niet lang na de deadline hoorde ik dat ik een optie had op een Binnenhof-appartement van zestig vierkante meter.’ 

Meer waar voor je geld
En dus blijft Marco op Zuid. Hij zocht ook in het centrum, maar daar rijzen de prijzen helemaal de pan uit. Zelfs met de steun die hij van zijn ouders krijgt, was het niet gelukt om in het centrum iets te bemachtigen. ‘Daar had ik een casco appartement gekregen voor de prijs van een volledig ingericht appartement in Imagine. Hier krijg ik veel meer waar voor mijn geld. Misschien hoef ik straks de brug niet eens meer over en is Zuid het nieuwe centrum.’ 
 

Verder lezen kan hier.