16 december 2020
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Rondom Imagine is veel te beleven, zo ligt bijvoorbeeld het bruisende schiereiland Katendrecht op een paar minuten fietsen. Vroeger stond Katendrecht bekend als Chinatown, zeemanskwartier en prostitutiebuurt, met veel uitgaansgelegenheden voor zeelieden. 

Voor de Tweede Wereldoorlog had Katendrecht zelfs de grootste Chinese gemeenschap van Europa! Maar in een paar jaar tijd heeft schiereiland Katendrecht ontpopt tot een van de meest bruisende zones van de stad, zonder z’n rauwe rafelrandjes te verliezen. Het is nu ‘home of the hip’ en Rotterdammers én bezoekers van buitenaf komen inmiddels al jaren met veel plezier naar Katendrecht met het toffe theater Walhalla, de SS Rotterdam en de leukste restaurants van Rotterdam aan het Deliplein. Aan het water kun je genieten van de stadse zonsondergang en langsgaan bij de zeer populaire Fenix Food Factory. In deze overdekte versmarkt kun je ambachtelijk gemaakte producten kopen zoals vers brood en home made cider. Ook wisselen de foodtrucks wekelijks en kun je voor weinig geld een verse maaltijd scoren. En als bewoner van Imagine fiets je hier slechts in een paar minuten naartoe!