Het plan

Met Imagine Rotterdam krijgt de Laan op Zuid een prachtige entree. Met twee torens die verbonden worden door een laagbouwdeel, ontstaat een prachtig icoon.

Er worden 295 woningen gerealiseerd, waarvan 162 bestemd voor verkoop. Er is volop variatie in woningen in de torens, in de laagbouw en aan de binnentuin. 

Imagine ligt aan de Laan op Zuid, Rosestraat en de Kruierstraat en kijkt op de plek van het nieuwe stadion. De hoge toren heeft maar liefst 22 verdiepingen en hierin komen de koopwoningen. In de lagere toren (16 verdiepingen) komen de huurappartementen en in de plint is ruimte voor diverse commerciële functies, zoals een koffiebar, lunchplek of kleine winkels.

In het middengebied vind je de prachtig aangelegde binnentuin die toegankelijk is voor alle bewoners. Ook via de Laan op Zuid is de binnentuin via een grote trap bereikbaar.

Veel woningen hebben een geweldig uitzicht op deze tuin. Maar er zijn ook woningen met prachtige vergezichten over de Maas, het centrum of kijkend op de Kuip. 

Aan de Kruierstraat zijn de voordeuren van de stadswoningen. In de hogere toren bevinden zich de torenappartementen in veel verschillende groottes van S tot XL Penthouse. Via de Kruierstraat is de parkeergarage bereikbaar, waar onder andere de deelauto’s voor de bewoners te vinden zijn.