16 december 2020
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Kop van Zuid ligt dichtbij Imagine en hier is altijd wel wat te beleven, te zien of te doen. Op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid vind je absolute hoogstandjes van wereldberoemde architecten zoals Renzo Piano, Álvaro Siza, Francine Houben, Norman Foster en Rem Koolhaas.

Tussen alle hoogbouw herinneren een aantal gebouwen nog aan de tijd dat veel Europeanen vanaf deze plek per stoomschip naar Amerika vertrokken. Zoals de Cruise Terminal of het beroemde Hotel New York.  Waar vroeger duizenden landverhuizers vol hoop op een beter leven vertrokken naar Noord-Amerika, kunnen gasten tegenwoordig in een bijzondere sfeer overnachten, eten en drinken. Breng een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum of bekijk een unieke film in het LantarenVenster. In de zomer is er zelfs een pleinbioscoop en kun je blijven hangen om te genieten van een Jazzconcert. Of steek de straat over naar de Foodhallen voor een lekkernij uit een van de vijftien verschillende keukens! Als bewoner van Imagine valt er veel te beleven, met al het stadsvertier van Rotterdam Zuid dichtbij.