18 februari 2021
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Dichtbij Imagine ligt de historische Entrepothaven. Hier liggen nu moderne en dure jachten, maar dit was niet altijd het geval. De Entrepothaven werd namelijk eind 19e eeuw op Feijenoord gegraven vanwege de enorme toename van de handel. Aan de haven staat het Entrepotgebouw ‘De Vijf Werelddelen’, welke tussen 1875 en 1879 gebouwd werd.

Het Entrepotgebouw dankt haar naam aan het feit dat deze uit vijf delen bestond, die Afrika, Europa, Amerika, Azië en Australië werden genoemd. Hier werden met name koffie, thee suiker en specerijen opgeslagen. Het gebouw was een uniek aanzicht voor in die tijd en het modernste opslaggebouw ter wereld!

Wonen op Zuid betekent het voelen van de historie. Nu vind je er verschillende restaurantjes en terrassen en kun je er terecht voor een heerlijk zomers diner aan de jachthaven.