2 september 2021
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Iedere Rotterdammer herkent wel de gekleurde bollen die te zien zijn als je met de auto het Mallegat passeert. Ooit waren ze onderdeel van de gemeentegasfabriek op Feyenoord. Gebouwd in 1879, zijn de bolvormige gaskoepels (met bijbehorende watertoren uit 1910 voor de bedrijfsbrandweer) al sinds 1968 niet meer in gebruik. Na de ontdekking van de Groningse gasbel stopte de gasfabriek Feyenoord, maar de bollen bleven staan. De bijzondere, historische blikvangers krijgen in het nieuwe getijdenpark waarschijnlijk een nieuwe, publieke functie.

Het getijdenpark – vlakbij Imagine - wordt gevormd door de verbinding van een aantal eilanden langs de Maasoever, die wordt aangelegd om het nieuwe stadion te beschermen, dat straks deels in de Maas komt te liggen. De Maas is namelijk een getijdenrivier. Twee bruggen zullen het getijdenpark verbinden met Feyenoord City. Het wordt een gevarieerd park met verschillende landschappen waar je - behalve fietsen en wandelen - ook prima kunt gaan picknicken of je kids los kunt laten.