18 februari 2021
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Imagine is ontworpen door het internationaal bekende Barcode Architects. Barcode Architects bestaat uit een innovatief team van high-end architecten die altijd kijken naar de meerwaarde die hun architectuur kan toevoegen aan de omgeving.

We hebben hier natuurlijk te maken met een bijzondere locatie; precies op de overgang van Parkstad naar Feyenoord City. Imagine bestaat uit een vrij massieve plint, met daarop twee lichte, bijna dansende torens. Het spanningsveld tussen traditie en toekomst komt hier samen in één gebouw. Dat herken je ook terug in de harde massieve buitenkant en de mooie open binnentuin in het midden.

“We zochten naar een soort kunstzinnige diversiteit. Een tweeledigheid. Licht en zwaar met elkaar vervlochten. De combinatie van het emotionele en het harde. Die twee contrasten zitten er heel sterk in, dat hebben we nadrukkelijker aangezet. Het bakstenen ondergedeelte vormt bijna een soort basement met die lichte torens erop. Maar tegelijkertijd vervlechten deze twee contrasten in elkaar. Die speelsheid en die verrassing die het met zich meebrengt is denk ik wel echt heel herkenbaar voor dit ontwerp.” – Dirk Peters (Barcode Architects).

Imagine ligt in een stedelijke omgeving, waarbij de ligging vlakbij de Maas een grote kwaliteit is. Barcode vond het daarom heel belangrijk om veel groen aan het plan toe te voegen, waardoor het er ook heel fijn wonen wordt. De binnentuin en de ruime balkons zijn écht een toegevoegde kwaliteit. Daarbuiten heeft Imagine een unieke locatie in de bocht van de Maas waar, door middel van de Maaswindow en de architectuur bovenin, alles gericht is op het zicht, het wijdse van de stad en de omgeving. Zo vormt Imagine dé start voor een nieuwe wereld op Zuid.