18 februari 2021
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Buro Sant en Co is een ontwerpbureau dat al 30 jaar vorm geeft aan bijzondere ontwerpopgaven in het stedelijk landschap, zo ook aan de binnentuin van Imagine. Sant en Co zet zich in om de natuur dichter bij de mens te brengen, wat met de jaren steeds belangrijker aan het worden is.

“De binnentuin van Imagine is hét voorbeeld van een plek waar men tot rust kan komen in een groene binnenwereld en even kan ontsnappen aan de drukte van de stad. Met de Kuip in gedachten zien we de appartementen als tribunes van waaruit je het hele jaar kan genieten van een show van de meest uiteenlopende planten. Dankzij de groene diversiteit, zijn er prachtige plekken voor dieren om zich te nestelen en te overwinteren. Imagine wordt een plek waar mens, dier en natuur samengaan.” – Sander Singor (landschapsontwerper Buro Sant en Co)

Doordat de tuin zich op een dak bevindt, wordt het regenwater in kratten onder de tuin opgeslagen waardoor het groen altijd genoeg water heeft, ook in droge zomers. Naast de supergroene uitstraling, is de binnentuin bijzonder omdat het straks beleefbaar wordt vanaf alle lagen van het gebouw en een diversiteit biedt aan gebruik voor alle bewoners. In de collectieve binnentuin zijn kleine zitplekken gemaakt tussen het groen, waar bewoners in rust kunnen genieten. In het hart van de tuin komt een groot zit- en loungemeubel waar met meerdere mensen gezeten kan worden terwijl de kinderen spelen op het aangrenzende gazon. Vanaf het hart van de tuin loop je langs het gazon richting de Maaskamer waar bewoners activiteiten kunnen organiseren met een prachtig uitzicht over de Maas. Genoeg plekken voor verjaardagen en buurtborrels dus.

“Kortom, de tuin geeft plek voor iedereen en zorgt ervoor dat mensen elkaar gaan ontmoeten: Het kloppend hart van Imagine. De binnentuin wordt een plek waar mensen in alle rust kunnen thuiskomen.” – Sander Singor