2 september 2021
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Dit eiland onder de rook van de Van Brienenoordbrug is nog altijd een verborgen parel van Rotterdam. Deels verlaten - met een overwoekerde droogdok en een kudde Schotse Hooglanders - en deels bewoond door volkstuinders, heeft het eiland van oudsher een aantrekkingskracht voor wandelaars, vissers en natuurliefhebbers. Ook vonden er wel culturele activiteiten plaats. Als je tenminste de ingang kon vinden.

Als bewoner van Imagine kun je hier door het nieuwe getijdenpark straks zo naartoe lopen. De gemeente Rotterdam werkt aan natuurherstel en gaat het eiland Van Brienenoord meer toegankelijk maken voor recreatie.

Wandel door het prachtige natuurgebied met bos, gras, water, poelen of neem een kijkje bij de volkstuintjes en natuurspeeltuin De Blije Bij. In drie kwartier loop je een rondje. Aan de westkant van het eiland vind je het verlaten bouwdok, dat gebruikt is om de metrobuizen te bouwen in de jaren 60 van de vorige eeuw. Met het uitzicht op de stad is dit een heel bijzondere locatie.

Op het eiland wordt de getijdennatuur – die sinds de verbetonisering en verstening van de kades van de Maas eigenlijk is verdwenen – teruggebracht. Dat komt de biodiversiteit ten goede. Neem een kijkje met je kids en leer ze alles over wat er kruipt, vliegt en zwemt. Ieder jaar is er een paddentrek!