18 oktober 2023
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) verrichtte in het bijzijn van de betrokken partners (Ontwikkelcombinatie Feyenoord City (OCFC), Bouwcombinatie Parkstad Zuid, Heijmans Woningbouw en BAM Wonen, Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en Vesteda, en alle betrokken adviseurs, de feestelijke handeling voor het bereiken van het hoogste punt.

Wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers: “Imagine is het eerste project van de ontwikkeling van Feyenoord City. Ontzettend fijn dat de eerste bewoners volgende zomer al kunnen intrekken. Het is een prachtig project met duurzame woningen die omgeven worden door veel groen en water”. AM en Heijmans Vastgoed vormen samen de Ontwikkelcombinatie OCFC. Wilco van den Ban, spreekt namens de Ontwikkelcombinatie: “Met Imagine zetten we de juiste toon om op deze plek in Rotterdam een duurzame binnenstedelijke leefomgeving te realiseren. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan. Samen bouwen we hier aan een nieuw stadsdeel van Rotterdam. We werken goed samen met de gemeente Rotterdam en StiGaM. En we zijn blij met het vertrouwen van de huizenkopers en Vesteda als woningbelegger en -verhuurder in project Imagine.”

De bouw is in handen van de bouwcombinatie BAM Wonen en Heijmans Woningbouw. Henk Dilweg namens de bouwcombinatie: “Met de realisatie van Imagine leveren we een positieve bijdrage voor toekomstige bewoners in Rotterdam Zuid. De samenwerking binnen de bouwcombinatie loopt voorspoedig en voor onze medewerkers geeft het extra motivatie om te kunnen werken aan dit mooie project in een nieuwe duurzame omgeving.”

Op dit moment is 95% van de woningen verkocht. Volgens planning is de oplevering van Imagine in de zomer van 2024.

Bekijk hieronder de video van dit bijzondere moment