EEN ENORME BOOST VOOR ROTTERDAM-ZUID

Feyenoord City is het Rotterdam van morgen. Zie jij het voor je? Een groene, gezonde, toekomstbestendige stad die ruimte biedt aan al zijn inwoners en bezoekers. Ruimte om het beste uit jezelf te halen. Wat je ook doet. Van wonen tot werken. Van ontspannen tot ondernemen. Van sporten tot leren. Dat Rotterdam van morgen krijgt gestalte op Zuid. Een grootschalig gebied tussen de oever van de Maas en de levendige woonwijken op Zuid wordt de komende jaren getransformeerd tot een interactief speelveld, dat uitdaagt en activeert.
 

MIX VAN FUNCTIES

Huur- en koopwoningen aan het water, een stadion als nieuw stadsicoon, een getijdenpark waar onthaasten vanzelf gaat, levendige pleinen en plinten met zorg-, sport- en buurtfuncties, een diversiteit aan winkels, horeca uit alle windstreken, een bioscoop en een hotel smelten hier even subtiel samen als de ruim 170 nationaliteiten in de stad. Met deze mix van functies, waarbij de nadruk ligt op vitaliteit, ontspanning en duurzaamheid, wordt Feyenoord City een gebied voor alle Rotterdammers.
 

KIJK, DÁÁR: HET IS AL BEGONNEN

Het Rotterdam van morgen wordt vandaag niet alleen bedacht. Het is ook al zichtbaar. Tastbaar zelfs. Eind 2020 werd het bouwproject Imagine afgetrapt. Op de hoek van de Laan op Zuid en 2e Rosestraat verrijst een beeldbepalend, stedelijk woongebouw, dat bestaat uit twee woontorens met 295 appartementen, penthouses, stadswoningen en commerciële ruimtes. Het is het startsein voor de bouw van een kleine 4.000 woningen, bestemd voor actieve doelgroepen die de energie van de stad gebruiken als brandstof voor hun levensgeluk. Energie die straks overal binnen Feyenoord City voelbaar is.

Feyenoord City. Ik zie het voor me. Kijk maar, dáár, op Zuid. Het is al begonnen.


Actuele informatie over de gebiedsontwikkeling van Feyenoord City vind je hier.