16 juni 2022
Geplaatst door TeamImagineRotterdam

Op weg naar de oplevering volgen we enkele toekomstige bewoners op de voet. Natascha (53) en Jan (62) zijn de trotse eigenaren van een appartement op de twintigste verdieping, met uitzicht over de Maas.

Ja, Beilen is een leuk dorpje. Gelegen tussen Hoogeveen en Assen, grenzend aan Nationaal Park Dwingelderveld. De ruim 11.000 inwoners hebben de beschikking over een treinstation, een HEMA en horecagelegenheden. Maar toch, nu ook de jongste telg uit het samengestelde gezin de deur uit is, zoeken Natascha en Jan wat meer reuring. Natascha komt uit Huizen, Jan is geboren en getogen in Beilen. En nu verruilen ze de rust van het Drentse platteland voor de tweede stad van Nederland, waar het altijd druk is.
 
Verlief op Rotterdam
‘En dan vraag jij je zeker af waarom?’, kopt Jan de nog niet gegeven voorzet alvast in. ‘Sowieso houden we van de reuring van een grote stad. Die zochten we vaak al op. Daarnaast woont de zus van Natascha er, en sinds drie jaar ook haar middelste zoon. Sindsdien zijn we vaker in Rotterdam en zijn we verliefd geworden op de stad. Niet alleen omdat het ruim opgezet is en je er met de auto dwars doorheen kunt. Maar ook door de mensen. Ik vind Rotterdammers ontzettend aardig. Het maakt niet uit wie of wat je bent. We voelen ons ontzettend prettig hier. En daarnaast ben ik een Feyenoorder in hart en nieren. Alles viel samen.’ 

Het hele artikel lees je hier.